Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Första gästen klar för AMF – hyr ut 9 000 kvm

6:e september 2023, 12:17
Första gästen klar för AMF –  hyr ut 9 000 kvm
Visionsbild av Marievik. Bildkälla: AMF Fastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Innan dess ska Urverket rustas upp, och därmed blir Urverket den första byggnad som byter skepnad när omvandlingen av Marievik börjar.

AMF Fastigheter har stora planer för området Marievik kommande år. Stadsdelen ska genomgå en totalomvandling med ambitionen om att utveckla en levande och hållbar stadsdel med människan i fokus. Bottenvåningar ska öppnas upp, parkområden, kajbad och verksamhetslokaler ska tillkomma och ge området nytt liv.

Under nästa år utvecklas Urverket (Marievik 14), till en modern kontorsbyggnad med bl.a. nya lokaler i gatuplan, påbyggd våning, ljusgård, mer fönster och terrasser. Alstoms Sveriges nya kontor om cirka 9 000 kvm är fördelat på sju våningar.

– Marievik ska vara en samlingspunkt för människor, företag och organisationer som vill jobba för ett mer hållbart samhälle och som söker likasinnade för att förverkliga sina idéer. Där ser vi att Alstom, som har ett tydligt hållbarhetsfokus, blir en viktig pusselbit för att forma framtidens Marievik, säger Per Helgesson, fastighetsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Urverket uppfördes år 1944 och har fått sitt namn efter sin klocka i byggnadens torn. Upprustningen av Urverket planeras påbörja hösten 2023 och beräknas stå färdigt våren 2025.

– Vi har haft verksamhet i området sedan 1992 och är väl förankrade här. Nu ser vi verkligen fram emot att vara en del av den spännande utvecklingen av det här området, säger Fredrik Ahlen, säkerhets- och fastighetschef på Alstom i Sverige.

#alstom #amf fastigheter #marievik #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0