Uthyrning
2 min lästid

Hufvudstaden förlänger kontraktet med bank

21:a augusti 2023, 10:33
Hufvudstaden förlänger kontraktet med bank
Bildkälla: Hufvudstaden.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Lokalen uppgår till cirka 9 800 kvm och ska anpassas för bankens framtida behov och arbetssätt. Lokalerna moderniseras med stort hållbarhetsfokus.

Danske Bank har sedan årsskiftet 2003/2004 haft sitt svenska huvudkontor på Norrmalmstorg 1 i Stockholm och kommer med det förlängda avtalet att fortsätta bedriva sin verksamhet i moderna lokaler på en välkänd adress.

– Ett centralt läge är oerhört viktigt för oss som bank för att kunna attrahera och behålla kompetens och för att det ska vara smidigt för kunder som besöker oss för möten och events. I samband med att vi förlänger avtalet på Norrmalmstorg moderniseras lokalerna för att möta framtidens arbetsliv. Att vi förlänger avtalet till 2035 är en viktig signal om att Danske Bank ska växa på den svenska marknaden, säger Johanna Norberg, VD Danske Bank Sverige.

Fastigheten Packarhuset 4, som länge kallades Citypalatset, stod färdig 1932 och beställdes av bankmannen Torsten Kreuger för att inhysa Sydsvenska banken. Arkitekt var Ivar Tengbom och fastigheten är ett av de främsta exemplen på tidig svensk funktionalism. Detta syns inte minst på insidan då Tengbom var tidig med att ge huset en flexibel bärande stålkonstruktion. Denna inbyggda flexibilitet har underlättat hyresgästanpassningar genom åren och på så sätt minskat klimatavtrycket.

– Vi är mycket glada över att Danske Bank väljer att förlänga sitt avtal för de klassiska banklokalerna på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Extra glädjande är det att vi också har en samsyn kring hur vi kan göra en hållbar uppdatering av lokalerna, säger Frida Wijkström, chef affärsområde Stockholm, Hufvudstaden.

#danske bank #hufvudstaden #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0