Uthyrning
2 min lästid

AL gör musikalisk uthyrning i Sickla

14:e juni 2023, 07:36
AL gör musikalisk uthyrning i Sickla
Foto: Joakim Ström.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den fortsatta satsningen på kultur i Sickla är ett viktigt inslag i den snabbt växande stadsdelen, som utvecklas med fler arbetsplatser, bostäder och nya mötesplatser, skriver Atrium Ljungberg.

I september går flytten från Blåsarsymfonikernas nuvarande lokaler i Musikaliska vid Nybrokajen till Dieselverkstaden i Sickla. De rymliga lokalerna omfattar 1 350 kvadratmeter och präglas av en industrihistorisk karaktär som är väl anpassad för verksamheten.

– Det är oerhört roligt att vi nu får en fastighetsägare som verkligen ser hur konst och kultur stärker och berikar en stadsmiljö. Vi tas emot med öppna armar och kommer att bli en viktig aktör för kulturlivet och publiken i området, inte minst med vår breda verksamhet för, och med, den unga målgruppen, säger Ingela Lindh, styrelseordförande Blåsarsymfonikerna.

Atrium Ljungberg har utvecklat Sickla i över 20 års tid från industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, restauranger och butiker. Det är en snabbt växande stadsdel som fram till 2030 förväntas växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder.

– Vi är väldigt glada över att en nyskapande och professionell orkester som Blåsarsymfonikerna väljer att flytta till våra lokaler i Sickla. Att göra rum för kultur har alltid varit viktigt för oss när vi utvecklar våra platser och bygger stad. Sickla är en snabbt växande stadsdel där vi nu bygger nya arbetsplatser och fler bostäder. Ett rikt kulturliv är något som uppskattas oavsett om man besöker, bor eller arbetar här, säger Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg.

#atrium ljungberg #nacka #sickla #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0