Fastighet
1 min lästid

AL förlänger stort hyresavtal med Ericsson

16:e maj 2023, 07:47
AL förlänger stort hyresavtal med Ericsson
Bildkälla: Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ericsson har varit hyresgäst hos Atrium Ljungberg sedan bolaget förvärvade fastigheten på Lindholmen 2017. I fastigheten, som totalt omfattar 37 000 kvm kontor och utvecklingsytor, arbetar idag 2 400 personer. Nu väljer Ericsson att förlänga hyresavtalet och blir därmed fortsatt en viktig del av Lindholmen de kommande fyra åren.

– Vi är väldigt glada över att Ericsson fortsatt väljer Lindholmen och Atrium Ljungberg som hyresvärd. Lindholmen spelar en viktig roll i Göteborg, inte minst för innovation och utveckling, där Ericsson är centrala med sin forsknings- och utvecklingsverksamhet, säger Jennie Kenani, fastighetschef Atrium Ljungberg Göteborg.

Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden. Idag arbetar och studerar närmare 20 000 människor på platsen som numera är ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där innovativa företag samspelar med forskare och studenter på Chalmers och Lindholmen Science Park.

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Bland hyresgästerna återfinns förutom Ericsson även Volvo, IBM och AKQA.

#atrium ljungberg #ericsson #göteborg #lindholmen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0