Företag & Affärer
2 min lästid

Platzer med trippla uthyrningar

2:a februari 2023, 08:36
Platzer med trippla uthyrningar
Bildkälla: Platzer
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Uthyrningarna är fördelade på 2 900 kvm kontor och en 7 000 kvm terminalbyggnad i Arendal samt en logistikbyggnad om 21 500 kvm på fastigheten Syrhåla 3:1 i Torslanda.

Samtliga avtal är på 10 år och logistikbyggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Renoveringen av kontoret och byggnationen av logistikfastigheterna är i full gång och tillträde planeras till våren och hösten 2023. Logistikaffärerna har tidigare kommunicerats av Platzer som en icke namngiven hyresgäst och alla affärerna har tagits upp i Platzers kvartalsrapportering.

Utvecklar totalt 200 000 kvm

Nyetableringarna är en del i NTEX expansiva framtidssatsning.

–  Vi har en stark utveckling av vår affär och gör därför ytterligare investeringar i vår infrastruktur som våra kunder kommer ha stor nytta av. Förutom i Göteborg så expanderar vi även i nya fastigheter i Helsingborg, Stockholm och Malmö, säger Thomas Ström CEO på NTEX.

–  Vi är stolta över att kunna leverera en helhetslösning till ett sådant framåtlutat företag som NTEX. Deras trippeletablering av en större logistikanläggning vid lederna i Torslanda samt terminalverksamhet i direkt anslutning till hamnen och huvudkontor mitt i Arendals växande kontorskluster visar på spetsen och attraktiviteten i vårt erbjudande, säger Henrik Axelsson, tf. affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Platzers logistikområden på Hisingen är mitt i en omfattande expansion. Totalt utvecklar Platzer nyproducerade logistikytor om cirka 200 000 kvm LOA i området varav 135 000 sker i JV-bolag tillsammans med Bockasjö.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredje- och fjärdepartslogistik. De startade 2003 i Göteborg och har 1 000 medarbetarederomsättning på 4 000 mkr/år.

#göteborg #ntex #platzer
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0