Kontor
2 min lästid

JM flyttar huvudkontoret till Arenastaden

1:a februari 2023, 08:17
JM flyttar huvudkontoret till Arenastaden
Haga Norra. Bildkälla: Fabege.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Stadskvarteren Haga Norra är nästa stora satsning i Arenastaden, ett sammanhang som ger lika mycket inspiration och upplevelser utanför kontorens väggar som innanför. Uppförandet av Kvarter 1 påbörjades 2021 och omfattar 27 000 kvm. Fabeges totala investering i projektet beräknas till cirka 1,4 Mdkr.

Fastigheten certifieras enligt BREEAM-SE på nivån excellent.

– Vi ser mycket fram emot att flytta vårt huvudkontor till Kvarter 1 i Haga Norra som kommer att erbjuda våra medarbetare en inspirerande och flexibel arbetsmiljö, samt tillgång till utmärkta allmänna kommunikationer, säger Malin Lundgren HR-direktör på JM.

Totalt 70 000 kvm

Uthyrningsgraden i projektet uppgår i och med uthyrningen till 30 procent.

–  Att JM väljer att flytta till Kvarter 1 är ytterligare ett bevis på den fortsatt starka efterfrågan på moderna kontor i Arenastaden och stadsdelens höga attraktivitet. Vårt mål är att projektet ska vara fullt uthyrt vid färdigställandet under andra halvåret 2024, säger Johan Zachrisson Affärsutvecklingschef på Fabege.

Avtalet med JM tecknades i december 2022 med villkor om markförsäljning i Huvudsta, som offentliggjordes idag. Nettouthyrningen för fjärde kvartalet 2022 uppgick till 17 miljoner kronor.

–  Alla fyra kvartalen 2022 hade en positiv nettouthyrning och på helåret blev det 86 miljoner, säger Stefan Dahlbo VD på Fabege.

Utvecklingen av Haga Norra startade 2017 och omfattar totalt 70 000 kvm kommersiella lokaler och 1 000 bostäder. Bilia var första hyresgästen på plats med kontor och showroom. Hyresavtalet med JM i Kvarter 1 omfattar utöver kontor även förråd, laddplatser och en bobutik. Under föregående år tecknades även avtal med SATS om 1 357 kvm gym i Kvarter 1, med beräknat tillträde fjärde kvartalet 2024.

#arenastaden #fabege #jm #solna
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0