Uthyrning
2 min lästid

Atrium Ljungberg hyr ut till musikscen i Slakthusområdet

21:a september 2022, 14:11
Atrium Ljungberg hyr ut till musikscen i Slakthusområdet
Livescenen Fållan tar plats i Slakthusområdet. Bildkälla: Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Efter tre år i ett temporärt rivningshus kommer kultur- och konsertarenan Fållan flytta till permanenta lokaler i Slakthusområdet. Fållans nya lokaler ligger i de gamla Slakthushallarna från 1912.

– Det här är ännu en milstolpe i Slakthusområdets långsiktiga utveckling. Vår vision har varit att bygga vidare på platsens identitet kopplat till musik, klubb och konsert och skapa ett område där kulturen får ta plats, inte minst med olika typer av livescener, säger Maria Hammarsten, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation på Atrium Ljungberg och fortsätter:

– Vi hittade tidigt en lösning för Fållan att flytta in i temporära lokaler i väntan på att hitta en permanent venue. Och nu är vi äntligen där. Det känns fantastiskt bra att nu kunna fortsätta detta långsiktiga samarbete.

Nya arenan öppnar 2023

Arenan kommer att ha kapacitet för cirka 2 400 personer, fördelat på en större scen för 2 000 personer och en mindre för 400 personer, samt tillkommande ytor för artister och personal. Verksamheten kommer i huvudsak vara densamma som idag med konserter, klubbar, events och scenkonstprojekt.

Fållan håller öppet i de befintliga lokalerna fram till årsskiftet och planerar därefter att öppna i Slakthushallarna i slutet av 2023.

Läs även:

3XN Arkitekter vinner uppdrag i Slakthusområdet
9:e mars 2022
Arkitektur
3XN Arkitekter vinner uppdrag i Slakthusområdet
Gestaltar Stockholms konstnärliga högskolas nya byggnad med beräknat färdigställande 2028.
Affär avseende Slakthusområdet klar
5:e juni 2019
Fastighet
Affär avseende Slakthusområdet klar
Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1 120 miljoner kronor.
#atrium ljungberg #slakthusområdet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0