Fastighet Uthyrning
2 min lästid

Atrium Ljungberg hyr ut 1 700 kvm till The Works i Slakthusområdet

7:e september 2022, 07:03
Atrium Ljungberg hyr ut 1 700 kvm till The Works i Slakthusområdet
Slakthusområdet. BIldkälla: Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

The Works fokuserar på prisvärda coworkingtjänster på platser med bra kollektivtrafik, och öppnar på nära 1 700 kvadratmeter i Slakthusområdet i september. Det expansiva företaget har som mål att tredubbla de 20 000 kvadratmeter de erbjuder i Stockholm idag.

– Vi vill absolut vara en del av Slakthusområdets erbjudande och utveckla platsen tillsammans med Atrium Ljungberg. The Works kommer att kunna möta efterfrågan från de många mindre aktörer som söker flexibla kontor med bara fem minuter till Södermalm, säger Andreas Broryd, vd på The Works.

Atrium Ljungbergs fokus för Slakthusområdet är att skapa en pulserande stadsmiljö där mat och kultur får ta stor plats, samtidigt som den industrihistoriska miljön bevaras och utvecklas. Ikoniska byggnader som de gamla Marknadshallarna och Börshuset renoveras nu med varsam hand för att inrymma kontor medan Palmfelt Center, en byggnad med tydliga postmodernistiska drag, har kontorsytor för inflyttning direkt.

Stor efterfrågan på kontor

Samtidigt planeras för nya bostäder, arbetsplatser, utbildning och kultur, för att skapa en levande plats dygnets alla timmar.

– Vi ser en stor efterfrågan på kontorsarbetsplatser i Slakthusområdet. Därför är det fantastiskt att redan idag kunna erbjuda plats i befintliga hus för aktörer som The Works, samtidigt som vi utvecklar allt fler kontorsmöjligheter framåt, säger Petter Klingofström, affärsstrateg på Atrium Ljungberg. Vår vision är att den bredd inom kreativitet och innovationskraft som Sverige förknippas med internationellt även kommer återspeglas i Slakthusområdet.

Slakthusområdet är ett av Stockholms största utvecklingsområden och kommer att genomgå en enorm förändring fram till 2030. I augusti 2018 fick Atrium Ljungberg förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen.

Förvärven och utvecklade markanvisningar uppgår totalt till cirka 200 000 kvadratmeter BTA och den totala investeringen uppgår till cirka tio miljarder kronor under perioden 2019 – 2030.

#atrium ljungberg #coworking #slakthusområdet #the works
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0