Uthyrning
2 min lästid

27-våningshuset Kineum fullt uthyrt

19:e april 2022, 07:37
27-våningshuset Kineum fullt uthyrt
Kineum. Foto: Markus Esselmark
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Kineum är ett 27 våningar högt hus i Gårda i Göteborg som utvecklas av Platzer och NCC. Byggnaden är placerad vid Ullevimotet och omfattar 26 000 kvadratmeter som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter.

JIMMY´Z Resort & Hotel kommer att fylla huset med restauranger, caféer, pool club, konferensanläggning och musikscen, medan kontorshyresgästerna bland annat består av ESS Group, Lowell, Wint Group och NCC. Det framgår av ett pressmeddelande från Platzer.

– Vi gläds över det stora intresset för Kineum och välkomnar EcoOnline till Kineum-familjen. Kineum blir så mycket mer än bara ett kontorshus, det är en kreativ och inspirerande miljö där gränserna mellan arbete, möten, nöjen och upplevelser suddas ut, säger Mikael Dotevall, affärsområdeschef på Platzer.  

Mjukvaruföretaget EcoOnline har tecknat ett 5-årigt hyresavtal om 916 kvadratmeter och flyttar in på våning 19 i maj 2023.

– Kineum är ett nytt, unikt och hållbart kontorshus med integrerat hotell som kommer stärka oss som bolag på vår fortsatta tillväxtresa i Sverige, säger Martina Jonsson, vd på EcoOnline.

Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna, med byggstart 2018 och färdigställande under 2022. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt och uthyrningsgraden i hela fastigheten är 89 %.

#gårda #göteborg #kineum #ncc #platzer
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0