Logistikläge
2 min lästid

Platzer och Bockasjö i nytt avtal med Volvo

24:e februari 2022, 14:08
Platzer och Bockasjö i nytt avtal med Volvo
Sörred Logistikpark. Översiktsbild: Platzer
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Hyresavtalet omfattar en nyutvecklad logistikbyggnad i Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred Logistikpark. Logistikbyggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent, samt utrustas med bergvärme med värmeåtervinning och en solcellsanläggning om 500 kW. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Nu har startskottet gått för Sörreds Logistikpark. Vi ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader för Volvo Cars räkning. Detta är den första affären som vi gör inom vårt gemensamma JV-bolag. Med cirka 105 000 kvm kvar att utveckla i Sörred Logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.

Detta innebär att Platzer och Volvo Cars gemensamt har beslutat att Volvo Cars etablerar sig på i Sörred Logistikpark i stället för på fastigheten Syrhåla 3:1.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna vår första hyresgäst till Sörred Logistikpark. Genom detta upplägg har vi tillsammans med Bockasjö möjliggjort en långsiktig etablering för Volvo Cars i Sörred Logistikpark. Samtidigt tillgängliggör vi marken på Syrhåla 3:1 i direkt anslutning till Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik för kommande etableringar av Volvo Cars eller andra intressenter, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Beräknat tillträde är den 1 mars 2023 med förtida tillträde av vissa lagerytor den 15 december 2022.

#hyresavtal #platzer #sörred logistikpark #volvo cars
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0