Fastighet Uthyrning
1 min lästid

20-årsavtal om Sveriges första klimatneutrala hotell tecknat

17:e januari 2022, 13:24
20-årsavtal om Sveriges första klimatneutrala hotell tecknat
Stella. Bild: Skanska
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Skanska och Scandic Hotels har tecknat ett hyresavtal om Sveriges första hotell att certifieras enligt NollCO2. Hotellet byggs i trä och avtalet löper på 20 år från öppningsåret 2024.

Stella som uppförs i Sundsvall kommer att byggas med trästomme, träfasad och mera trä i interiören. Hotellet inkluderar 210 rum, restaurang, gym och konferensdel byggs i enlighet med miljöcertifiering LEED Guld.

Energieffektiva materialval och solpaneler på taket bidrar till den höga energistandard som gör att hotellet kommer att vara helt klimatneutralt och certifieras enligt NollCO2. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har valt att utmana gränserna för hållbart byggande och skapa en ledstjärna för branschen – därav namnet Stella, säger Helena Everhed, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Stella uppförs där Stenstaden, havet och resecentrum möts och byggnaden ska stå färdig under 2024.

– Det är väldigt glädjande att vi nu får in Scandic Hotels som hyresgäst, ett företag som delar våra värderingar vad gäller hållbarhet. Uthyrningen av kontorslokaler är i full gång och det finns fortfarande möjligheter för företag som så önskar att etablera sig i denna spännande byggnad som huvudsakligen byggs i trä, säger Helena Everhed.

Fakta
#hotell #klimatneutral #nollco2 #scandic #skanska #sundsvall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0