Fastighet Uthyrning
2 min lästid

Batteritillverkare hyr in sig i känd byggnad

16:e juni 2021, 12:59
Batteritillverkare hyr in sig i känd byggnad
Tomteboda, fasaddetalj. Av: Anders Roth
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det svenska bolaget Northvolt AB har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter i den tidigare spårhallen Tomteboda, som därmed är fullt uthyrd.

Arbetet med att anpassa ytorna i den unika spårhallen för bolagets verksamhet här är i full gång.

– Moderniseringar och hållbara investeringar gör att Tomteboda idag har framtiden för sig. Att ett innovativt och framtidsorienterat bolag som Northvolt gör oss sällskap ligger helt i linje med våra ambitioner. Vi ser fram emot att välkomna dem till oss och att få ta del av deras resa mot att bli Europas ledande tillverkare av miljövänliga batterier, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate i Sverige.

Northvolt är den senaste i raden av aktörer som etablerar sig på långa avtal i Tomteboda, som när den uppfördes 1983 var Sveriges största och mest moderna postterminal.

Befintliga hyresgäster är bland annat Myndigheten för Samhällsskydd & Beredskap, Thorengruppen med fyra skolkoncept, Valneva Sweden AB, PostNord samt SL som förbereder en modern bussdepå som öppnar upp under 2021.

Tomteboda samägs i fonder som förvaltas av Blackstone och Areim. Obligo Real Estate förvaltar fastigheten. Stora hållbarhetsinvesteringar har gjorts i Tomteboda de senaste åren, bland annat har den största enskilda, takmonterade solcellsanläggningen installerats.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0