Transaktion
1 min lästid

Niam förvärvar logistikportfölj av Savills IM

30:e november 2023, 12:52
Niam förvärvar logistikportfölj av Savills IM
Logistikfastighet i Borås. Foto: Daniel Larsson.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Transaktionen slutfördes den 29 november 2023. Portföljen består av tre fastigheter med en stabil hyresgästbas, strategiskt belägna i väletablerade logistiknav. Fastigheterna är moderna och generiska samt uppfyller certifieringskraven enligt GreenBuilding eller BREEAM-standard.

Säljare av portföljen är Savills Investment Management på uppdrag av sin Nordic Logistics Fund.

Henrik Gerdin, Fondchef på Niam, säger:

“Vi är aktiva inom det nordiska logistiksegmentet och söker generiska fastigheter och fastighetsportföljer med långsiktig efterfrågan och/eller strategiskt värde för hyresgästerna. Vi har utvärderat och fortsätter att utvärdera flera transaktioner i regionen, och jag är glad över att nu kunna presentera Niams senaste logistikförvärv.”

Tobias Brynjer, Director på Niam, tillägger:

“Det är tillfredsställande att förvärva en så välskött portfölj av högkvalitativa logistikfastigheter. Vi är övertygade om att Borås, Ljungby och Halmstad är, och kommer att fortsätta att vara, mycket attraktiva lägen för logistik i Sverige och Norden. Portföljens sammansättning, med starka hyresgäster, och dess storlek på närmare 93 000 kvm, markerar Niams fortsatta ambitioner inom segmentet. Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra nya hyresgäster.”

Niam har använt Roschier Advokatbyrå som juridiskrådgivare i transaktionen.

#borås #halmstad #ljungby #niam #savills #savills im
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0