Byggindustrin Bostad
1 min lästid

ByggVesta säljer 400 lägenheter till investerare

20:e september 2023, 07:11
ByggVesta säljer 400 lägenheter till investerare
Illustration: Towatt Architects & Planners.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Huddinge kommun ska under hösten fatta formellt beslut om den nya detaljplanen för fastigheten Grantorp 2:32 inom campus Flemingsberg i Huddinge. I detta expansiva område planeras cirka 800 nya bostäder.

Flera lokaler och kvarter kommer tillsammans med bostäderna, med plats för över 1 100 forskare och studenter, att skapa en modern campusmiljö.

EQT Exeter har tecknat avtal om förvärv av första etappen av detta projekt, bestående av cirka 400 lägenheter i tre fastigheter.

Detaljplaneprocessen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023, med planerad byggstart under våren 2024. Projektets första etapp om cirka 400 lägenheter beräknas vara färdigställd under en period från slutet av 2025 till halvårsskiftet 2026.

– Vi är mycket entusiastiska över EQT Exeter:s engagemang att investera i Flemingsberg och samarbeta med oss. Vi ser fram emot att realisera detta projekt och se det bli en positiv drivkraft för utvecklingen av detta dynamiska och expansiva område, säger Marcus Svensson, VD ByggVesta development

Rådgivare i affären var AG Advokat, Outpoint och Kilpatrick.

#byggvesta #campus flemingsberg #flemingsberg #huddinge #towatt architects & planners
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0