Skola
1 min lästid

Hemsö förvärvar skola i Göteborg

22:a augusti 2023, 07:14
Hemsö förvärvar skola i Göteborg
Hanna Tengberg, Hemsö. Bildkälla: Hemsö.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten stod klar 1918 och ligger nära centralstationen. I området pågår en omfattande utveckling för att skapa nya arbetsplatser och bostäder samt möjligheter för rekreation, handel, service och kultur.

‒ Vi är mycket glada över att förvärva denna vackra och unika fastighet i ett så attraktivt läge i centrala Göteborg. Det har varit skola här i hundra år och vi planerar att fortsätta i samma anda. Staden har ett stort behov av skolplatser och nu har vi möjlighet att tillföra antingen högstadie- eller gymnasieplatser, något som kommer göteborgarna till gagn, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

‒ ABF:s styrelse är väldigt nöjda med att Hemsö har valt att köpa den här gedigna fastigheten som är i gott skick. Hemsö är en stabil och långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vi är glada över att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i byggnaden, säger Conny Petterson, studieombudsman på ABF i Göteborg.

Hemsö kommer nu att inleda samtal med potentiella hyresgäster. Ambitionen är att verksamheten ska komma i gång så snart som möjligt.

Tillträde till fastigheten sker i början av 2024. Rådgivare i transaktionen var A & P Fastighetstransaktioner.

#göteborg #hemsö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0