Fastighet
1 min lästid

Ingen affär mellan SBB och Brookfield

26:e juli 2023, 10:14
Ingen affär mellan SBB och Brookfield
Leiv Synnes, VD på SBB. Foto: SBB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

SBB offentliggjorde den 26 juni att SBB hade inlett exklusiva diskussioner med dess nuvarande samarbetspartner Brookfield Super-Core Infrastructure Partners avseende en försäljning av SBB:s resterande 51 procent av SBB EduCo och återbetalning av koncerninterna lånet mellan SBB-koncernen och EduCo.

SBB meddelar nu att diskussionerna om transaktionen upphört mellan parterna. SBB utesluter inte att diskussionerna kan återupptas vid ett senare tillfälle.

– Både SBB och Brookfield fortsätter att vara väldigt stöttande aktieägare i joint venture-bolaget SBB EduCo och ser fram emot ett fortsatt positivt samarbete som samarbetspartners i Norden och resten av Europa. Verksamheten är finansiellt stabil och fortsätter att fungera väl för våra hyresgäster och partners, säger Leiv Synnes, VD för SBB.

För närvarande planeras för det sista av tre deltillträden inom ramen för den ursprungliga transaktionen med Brookfield som offentliggjordes 30 november 2022. Det tredje tillträdet förväntas ske inom de närmsta veckorna och kommer att stärka SBB:s likviditet med cirka 400 mkr.

#brookfield #sbb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0