Fastighet
2 min lästid

Kommunen köper fastighet av krisande biltillverkare

27:e februari 2023, 11:59
Kommunen köper fastighet av krisande biltillverkare
Översiktskarta över de två förvärven. Bildkälla: Kraftstaden.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Samtidigt signerar Trollhättans Stad en egen avsiktsförklaring med Nevs om att köpa intilliggande etableringsbar mark.

Genom dessa köp säkrar Trollhättans Stad och Kraftstaden Fastigheter den fortsatta utvecklingen av Stallbackaområdet och därmed också möjligheterna att erbjuda plats för företagen som vill etablera sig i Trollhättan, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Kraftstaden via dotterbolag vill förvärva Tekniska (som består av en sammanlagd yta om cirka 250 000 kvm, varav 65 000 kvm lokaler) beror enligt VD Anders Torslid på att bolaget vill möta det höga etableringstryck på lokaler som råder i Trollhättan.

– Vi har sökt möjliga utvecklingsområden sedan en tid tillbaka och Stallbacka med sitt gynnsamma strategiska läge är ett område med enorm utvecklingspotential som vi ser det, förklarar Anders Torslid.

– Förfrågningar från företag som vill in i Trollhättan finns redan och våra många positiva erfarenheter från vårt utvecklingsarbete med Innovatum District gör att vi går in med stort självförtroende i detta projekt, fortsätter han.

Varsel skyndade på

Markköpet och det samlade greppet från Trollhättans Stad förklarar Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson som genomtänkt och välplanerat även om torsdagens varselbesked från Nevs skyndat på processen något.

– Möjligheten att köpa denna logistiskt välplacerade mark om ca 500 000 kvm passar väl in i vår långsiktiga strategi, att kunna säkra erbjudandet om mark över lång tid framåt. För att snabbfotat kunna möta de många etableringsförfrågningar på mark som Trollhättan löpande får, förklarar Peter Eriksson.

#kraftstaden #nevs #trollhättan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0