Fastighet Transaktion
2 min lästid

Pictet och Brunswick säljer till Barings i Akalla

6:e september 2022, 07:20
Pictet och Brunswick säljer till Barings i Akalla
Bildkälla: Åke Gunnarsson/VUE.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Duon köpte fastigheten av Bonnier Fastigheter så sent som 2020.

Fastigheten byggdes 1990-1993 som tryckeri för DN och Expressen och har ägts av Bonnier Fastigheter sedan 2011. Fortfarande ryms Sveriges största tryckeri i fastigheten, men två av de ursprungligen fyra presshallarna är numera uthyrda till andra hyresgäster.

Brunswick kommer fortsätta att ansvara för utveckling och förvaltning på uppdrag av Barings.

Fastigheten Vanda 3, som förvärvades av Pictet och Brunswick i december 2020, har ett strategiskt läge i norra Stockholm utifrån både ett logistiskt och infrastrukturmässigt perspektiv som möjliggör flertalet utvecklingsmöjligheter. Vidare är området ett av Stockholms högst prioriterade för etablering av datacenter.

“Flera utvecklingsmöjligheter”

Sedan Pictet och Brunswick förvärvade fastigheten har driftnettot ökat med nästan 20 procent och två omfattande hållbarhetsprojekt har initierats, vilka förväntas resultera i energibesparingar uppgående till cirka 60 procent.

– Vårt samarbete med Pictet har fungerat mycket väl och vi är nöjda med de resultat som har uppnåtts på en förhållandevis kort tid, i synnerhet de energibesparingar som kraftigt minskar fastighetens klimatavtryck. Det finns flertalet utvecklingsmöjligheter kvar som vi nu ser fram emot att ta vidare tillsammans med Barings, säger David Hävermark, Partner på Brunswick.

– Vi är mycket nöjda med försäljningen av Vanda 3 och det ompositioneringsarbete som har genomförts. Vanda 3 är en unik fastighet med tydlig hållbarhetsprofil och potential för långsiktigt värdeskapande, söger Partha Sarathy, Head of Asset Management på Pictet,

#barings #bonnier fastigheter #brunswick #pictet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0