Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Wallenstam och Ikano i dubbelaffär om två miljarder

30:e juni 2022, 09:26
Wallenstam och Ikano i dubbelaffär om två miljarder
Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB, och Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad, framför det blivande projektet i Årstaberg. Visionsbild: Equator Arkitekter
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det förvärvade projektet ligger i direkt anslutning till Årstaberg och omfattar en yta på cirka 34 000 kvm varav 3 750 kvm för kommersiellt ändamål, vilket motsvarar cirka 350 lägenheter och lokalytor, enligt Wallenstam. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023

– Att vi har fått möjlighet att förvärva detta stadsnära projekt med en färdig detaljplan och klara byggrätter känns fantastiskt! Projektet är beläget alldeles intill Södermalm, mellan Liljeholmskajen och Årstafältets Stadsutvecklingsområde. Där kommer vi nu att kunna tillföra många nya hem, och vi hoppas komma i gång med produktionen redan under 2023, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB.

Den avyttrade portföljen i Göteborg omfattar drygt 600 lägenheter i Göteborg och Partille av Wallenstam.

– Det är trevligt att få lämna stafettpinnen vidare till en bra förvaltare som borgar för både kvalitet och långsiktighet för våra kunder även i fortsättningen, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB.
Projektfastigheten köps genom bolag för ett överenskommet fastighetsvärde om 750 Mkr. Bostadsfastigheterna säljs till ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 1 360 Mkr, där merparten av fastigheterna säljs genom bolag.

#affär #bostäder #ikano #wallenstam
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0