Transaktion
25:e maj 20221 min lästid

Atrium Ljungberg miljardköper i Hagastaden

25:e maj 20221 min lästid
Atrium Ljungberg miljardköper i Hagastaden
Foto: Cushman & Wakefield
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Fastigheten om 21 300 kvadratmeter som är ritad av Ragnar Östberg uppfördes under 1930-talet av nuvarande ägare AB Industricentralen. Byggnaden har sju våningsplan samt garage och innehåller idag främst kontor, konstgallerier och butiker.

Blästern 15 ligger i direkt anslutning till Atrium Ljungbergs fastighet Blästern 11 och är, med undantag av garage och förråd, fullt uthyrd. Det totala hyresvärdet, fullt uthyrt, är 82 miljoner kronor och återstående viktad kontraktslängd är 2,8 år. Tillträde beräknas ske den 1 juni 2022. Det skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande om affären.

– Hagastaden är ett av våra mest prioriterade områden där vi varit en aktiv fastighetsägare under lång tid. Det är ett av Stockholms mest expansiva och spännande stadsutvecklingsområden och det känns fantastiskt att få möjlighet att expandera här. Området har möjlighet till god hyrestillväxt de närmaste åren med ytterligare potential vid en tunnelbana på plats 2028, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Utöver aktuellt förvärv äger och förvaltar Atrium Ljungberg fastigheter om drygt 80 000 kvadratmeter i Hagastaden, vilket gör bolaget till en av områdets största fastighetsägare.

#atrium ljungberg #fastighetsförvärv #hagastaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0