Transaktion
2 min lästid

Heimstaden gör miljardförvärv i Jönköping

16:e februari 2022, 14:03
Heimstaden gör miljardförvärv i Jönköping
Kv Fogsvansen 7 Jönköping. Bild: Heimstaden
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Heimstaden gjorde sin första investering i Jönköping 2021. Köpet av VBAB ger ett tillskott på ytterligare 806 befintliga hyresrätter och 21 planerade vindslägenheter varav 9 är under produktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att växa ytterligare i Jönköping. Fastigheterna är välskötta och bidrar till vår ambition om att växa i regionen. Med cirka 1 000 bostäder i Jönköping med omnejd har vi ett utmärkt läge att leverera omtänksamma boenden till våra kunder, säger Mattis Falkentoft, trasaktionschef på Heimstaden.

Med förvärvet övertar bolaget även fem medarbetare och siktar på att etablera en lokal förvaltningsorganisation.

– Vi har under tre generationer drivit VBAB, ett familjeägt företag där vi med stort hjärta och engagemang för vätterbygden förvärvat och förädlat bostäder. Med Heimstaden känner vi att vi har fått en köpare som kan föra det arvet vidare, med stor omtanke om hyresgästerna och som vill fortsätta utveckla boenden i centrala Jönköping. Familjeföretaget kommer även fortsättningsvis drivas vidare i VBAB: s moderbolag, Investment AB Myran, säger Johan Rosenquist, delägare till Investment AB Myran.

Fakta
  • Fastighetsvärde: 1,7 miljarder SEK
  • 38 fastigheter (ca 63,700 kvm)
  • 806 bostäder (genomsnittlig yta 68 kvm)

#fastighetsförvärv #heimstaden #jönköping #vbab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0