Fastighet Transaktion
2 min lästid

Staden säljer lyxhotell till H&M:s ägare för 525 miljoner

30:e november 2021, 10:26
Staden säljer lyxhotell till H&M:s ägare för 525 miljoner
Hotell Villa Dagmar. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Stockholms stad har nu kommit överens med fastighetsbolaget Ramsbury Property om försäljningen av hotell Villa Dagmar på Nybrogatan, i direkt anslutning till Östermalms saluhall. “Intäkten blir ett välkommet tillskott till stadskassan”, skriver Stockholm stad.

– Jag är glad över att ha tagit initiativ till och drivit igenom denna försäljning. I grunden bör Stockholm stad varken äga eller driva hotell. Det kan andra göra bättre, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

– Vi har tittat på hotellinvesteringar tidigare och tycker det här är en väldigt fin fastighet på ett fantastiskt läge. Vi är väl bekanta med hyresgästen Villa Dagmar som vi har ett stort förtroende för. De har en lång och gedigen erfarenhet från Hotel Diplomat och hotellnäringen sedan 1920-talet, säger Lars Drangel på Ramsbury Property.

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat fastigheterna Riddaren 13 och Östermalm 2:47 på Nybrogatan. I samband med renoveringen av Östermalms saluhall utvecklades dessa fastigheter till ett hotell, men eftersom hotellet inte är strategiskt viktigt för staden att äga påbörjades en försäljningsprocess när hotellet var klart. Och det blir alltså fastighetsbolaget Ramsbury Property som köper fastigheterna av Stockholms stad.

– Sedan jag för tre år sedan tog över ansvaret för Östermalmshallens pågående projekt har mitt fokus varit att skapa ordning och reda. Den här försäljningen innebär att vi nu får tillbaka skattepengar, i ett projekt som blev dyrt för skattebetalarna, fortsätter Dennis Wedin.

Enligt SVT blev slutsumman 525 miljoner kronor, pengar som nu ska bekosta renoveringen Östermalms saluhall, där notan slutade på 1,5 miljarder.

#fastighet #hotell diplomat #Östermalm 2:47 #östermalms saluhall #riddaren 13 #stockholm stad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0