Byggindustrin
2 min lästid

Serneke säljer bostadsprojekt för 462 miljoner

25:e november 2021, 12:42
Serneke säljer bostadsprojekt för 462 miljoner
Rosendal Yard View. Pressbild Serneke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Serneke har sålt bostadsprojektet Florist i Rosendal, Uppsala, till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga 202 lägenheter som kommer att upplåtas som hyresrätter. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 462 miljoner.

Rosendal är ett nyutvecklat område på cykelavstånd från Uppsala centrum.

–  Vi är väldigt glada att vi har överlåtit vårt projekt i Uppsala till en stabil partner som vi även har flera samarbeten med på andra orter i Sverige. Projektet blir ett fint tillskott till området Rosendal och det känns bra att få vara med och bidra till att fler hållbara bostäder byggs i området, säger Alexandra Meijer, affärschef Serneke.

− Detta blir vår första investering i Uppsala och projektet stämmer väl överens med vår affärsidé att utveckla och förvalta hållbara bostäder i regioner med stark tillväxt, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa Fastigheter.

Projektet kommer innehålla 202 hyreslägenheter i storlekarna 1 – 4 rum och kök. Bostäderna projekteras för certifiering inom Miljöbyggnad Silver som bland annat innebär krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Husens tak kommer vara utrustade med solcellspaneler som bland annat försörjer fastighetens laddningsstationer för el-cyklar. Projektet beräknas stå klart i mitten av 2024.

Florist är ett bostadsprojekt som Serneke har utvecklat i tätt samarbete med Uppsala kommun sedan hösten 2020. I september 2021 beviljades bygglovet i Plan- och Byggnadsnämnden i Uppsala kommun. Byggnationen kommer starta omgående. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 462 miljoner, varav entreprenaddelen inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

#bostadsbyggande #fastighetsaffär #lansa fastigheter #rosendal #serneke #totalentreprenad #uppsala #uppsala kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0