Transaktion
1 min lästid

Nykomling köper Malmö Arena för 1,9 miljarder

9:e september 2021, 08:52
Nykomling köper Malmö Arena för 1,9 miljarder
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Dental- och fastighetsbolaget Doxa har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva  fastigheterna Malmö Arenan 2, 4, 5 samt tomträtten till Malmö Arenan 1 och 3 med ett överenskommet fastighetsvärde omkring 1,9 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Enligt uppgifter till Di ska säljaren vara den insideråtalade bygg- och fastighetsprofilen Percy Nilsson.

De förvärvade fastigheterna går under namnet kvarteret Malmö Arena har en total yta på 77.000 kvadratmeter och genererar årliga hyresintäkter på drygt 110 miljoner kronor. Det bedömda driftnettot uppgår till omkring 100 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske senast februari 2022. 

”Med aktuellt förvärv skapar vi redan initialt en attraktiv plattform för vår fastighetsverksamhet med betydande kassaflöde. Vi har sedan en tid identifierat en rad möjligheter att expandera med kompletterande fastighetsinvesteringar och avser förvalta en bred portfölj av tillgångar som sträcker sig över flera fastighetssegment och geografiska delmarknader i syfte att skapa en attraktiv riskjusterad avkastning över tid”, säger Greg Dingizian, styrelseordförande för Doxa, i pressmeddelandet. 

Köpeskillingen avses erläggas genom ett skuldebrev till säljaren om 200 miljoner kronor, 45 miljoner nyemitterade aktier i bolaget till säljaren med en teckningskurs på 9 kronor per aktie medan resterande del betalas kontant. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0