Fastighet
1 min lästid

Archus anställer expert på hållbar stadsutveckling

13:e oktober 2022, 09:50
Archus anställer expert på hållbar stadsutveckling
Karin Mannerfelt. Bildkälla: Archus.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Målet är att bolaget genom denna nyinrättade roll ska i ännu högre grad bidra till ett hållbart samhälle.

– Genom Karin stärker vi erbjudandet inom hållbarhet i våra kunders strategier. Vi kan ge konkreta lösningar för att nå önskade hållbarhetsresultat som ger både affärsnytta och samhällsnytta, säger Michael Larsson, vd för Archus Development. 

Höjer ambitionsnivån

Archus uppdaterade hållbarhetserbjudande är brett och rådgivningen, som gäller både miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet, innefattar bland annat strategier för hållbarhet i stadsutveckling, hållbarhetsprogram, social hållbarhet, klimatdeklarationer och samordning av certifieringar samt rådgivning för återbruk, cirkuläret och materialbedömningar. 

– Hållbarhetsarbetet är en mycket central del av Archus affär, och vi vet att ambitionsnivåerna måste höjas om vi ska nå Parisavtalet och Agenda 2030. Jag ser fram emot att bidra till branschens hållbarhetsresa, säger Karin Mannerfelt. 

Karin Mannerfelt har lång erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer senast från en roll som miljöchef på SSEA (fd HENT Sverige). Vidare är hon utbildad civilingenjör i energi, miljö och management från Linköpings universitet.  

#archus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0