Karriär
2 min lästid

Riksbyggen chefsrekryterar från Atrium Ljungberg

10:e maj 2022, 09:11
Riksbyggen chefsrekryterar från Atrium Ljungberg
Per Karmteg. Bild: Riksbyggen
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Per Karmteg ersätter Amir Chizari som övergår till egen verksamhet med inriktning på digitalisering av bygg- och fastighetsbranschen, enligt ett pressmeddelande från Riksbyggen.

– Det känns fantastiskt bra att rekrytera Per Karmteg till Riksbyggen. Riksbyggen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas med målsättningen att bidra till ökad digitalisering, innovation och hållbarhet inom hela fastighetsbranschen. Per Karmteg har helt rätt bakgrund och ambitioner för att leda Riksbyggens digitaliseringsarbete in i framtiden, säger Riksbyggens vd Johanna Frelin.

Per Karmteg jobbat som CIO på Atrium Ljungberg de senaste fyra åren. Dessförinnan har han även jobbat som IT-chef på Skandiabanken och haft flera chefsroller inom affärsutveckling, på Coor bland annat, samt inom verksamhetsutveckling på exempelvis Camfil.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få komma till Riksbyggen och vara med och leda den fortsatta resa som Riksbyggen initierat inom digitalisering och hållbarhet. Riksbyggen är en lysande stjärna i branschen som insett vikten av digitalisering, innovation och hållbar utveckling, säger Per Karmteg.

Riksbyggen har under senare tid tagit fram ett antal olika digitala tjänster som det digitala styrelserummet, värmeoptimering 24/7 och digitalisering av bostadsrättsköpet via tjänsten NyMedlem.

– Riksbyggen har tidigt insett vikten av att jobba med utveckling tvärs över fastighetsbestånd och affärsområden. Jag kommer med ödmjukhet och laddade batterier ta mig an uppdraget och vi skall tillsammans fortsätta vara en aktör som leder den digitala utvecklingen i vår bransch, säger Per Karmteg.

#chef #rekrytering #riksbyggen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0