Karriär
1 min lästid

Per Bolunds förra stabschef rekryteras som pr-chef på K2A

24:e februari 2022, 10:09
Per Bolunds förra stabschef rekryteras som pr-chef på K2A
Pontus Ekerljung. Pressbild: K2A
Redaktionen Redaktionen
Like 0

– K2A är på väg att bli det första fastighetsbolaget som bidrar till att bygga bort bostadsbristen, utan att bidra till klimatkrisen. Det är väldigt inspirerande att få chansen att vara med på den resan, säger Pontus Ekerljung.

K2A bygger och förvaltar Svanenmärkta hyresrätter i trä, med 80 procent lägre klimatavtryck än vid traditionellt byggande i stål och betong, inklusive effekten av kolinlagringen i en träbyggnad. Bolagets målsättning är att ha en hel värdekedja som är klimatpositiv senast 2027.

– Vi vill förändra fastighetsbranschen i en grön riktning, men för att få med oss fler behöver vi bli bättre på att berätta om alla fördelar med att bygga klimatsmart och med så liten miljöbelastning som möjligt. Här blir Pontus erfarenhet och kompetens viktig för oss, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Pontus Ekerljung har varit sakkunnig på Regeringskansliet och nära medarbetare till två bostadsministrar. Före tjänsten hos Per Bolund jobbade han som politiskt sakkunnig åt Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister 2014-2016.

#k2a #pontus ekerljung #pr-chef #regeringskansliet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0