Förvaltning
1 min lästid

Ahlsell satsar en miljard på logistikcentrum

25:e oktober 2022, 08:23
Ahlsell satsar en miljard på logistikcentrum
Mikael Sundström, VD för Ahlsell Sverige. Bildkälla: Ahlsell.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg är ett av Europas största i sitt slag och även en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter. Anläggningen omfattar cirka 235 000 kvadratmeter och med 1 000 medarbetare är Ahlsell den största privata arbetsgivaren i kommunen.

Sedan det förra större investeringsprojektet kommunicerades 2015 har den hanterade försäljningsvolymen i Hallsberg nästan fördubblats.

Bygger nytt

Nu har styrelsen fattat beslut om att ytterligare satsa och utveckla logistikverksamheten i Hallsberg. Den här gången handlar det om att expandera genom att etablera en ny site helt nära den befintliga logistikverksamheten.

Investeringen uppgår till cirka 1 miljard kronor, varav 800 miljoner i byggnader och mark samt 200 miljoner i utrustning.

– Vi fortsätter att bygga vidare på vår framgångsresa och säkerställer expansionsutrymme för ett fortsatt offensivt Ahlsell. Genom att utveckla verksamheten i Hallsberg skapar vi ytterligare mervärden för våra kunder och leverantörer. Det är ett beslut som går i linje med vårt kundlöfte att förenkla våra kunders vardag, säger Mikael Sundström, VD för Ahlsell Sverige AB.

Projektet beräknas vara genomfört i mitten av 2024.

#ahlsell #hallsberg #logistik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0