Förvaltning
2 min lästid

Bildextra: AMF satsar i Stockholms city

4:e oktober 2022, 10:31
Bildextra: AMF satsar i Stockholms city
Visionsbild för fasaden. Bildkälla: AMF Fastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten som har varit i AMF Fastigheters ägo sedan 2013, ska med hållbarhet i fokus byggas om till en modern och flexibel kontorsfastighet. Byggstart sker under nästa år och inflyttning planeras till 2024.  

– Det gamla telegrafhuset är en av citys mest kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med ombyggnationen ser vi till att kulturvärdet bevaras – samtidigt som vi gör fastigheten hållbar för framtidens behov. Vi ser fram emot att snart kunna välkomna fler innovativa bolag till en modern arbetsplats i Stockholms mest mångfacetterade och dynamiska stadsdelar, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.   

Ska minska klimatavtrycket

Den uthyrbara ytan omfattar drygt 15 000 kvadratmeter fördelat på tre byggnader i kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck – i såväl byggfas som framtida förvaltning.  

Interiör visionsbild. Bildkälla: AMF Fastigheter.

Jakobsbergsgatan 24 är den fjärde pusselbiten i kvartersstaden Mood District. Huset kommer rymma gemensamma lokaler och gårdar för möten, events, konferenser och utställningar samt en bemannad reception hjälper till med tjänster som underlättar livet för de som vistas och arbetar där. 

Gemensamma ytor. Bildkälla: AMF Fastigheter.
#amf #amf fastigheter #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0