Fastighet Företag & Affärer
1 min lästid

Ny rekordaffär - Nrep köper centrum i Stockholm

28:e april 2022, 15:14
Ny rekordaffär - Nrep köper centrum i Stockholm
Veronica Johansson/SvD/TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Vällingby Centrum förvärvas av Nrep från Svenska Bostäder i en affär som enligt fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) är den enskilt största affären Stockholm stad gjort.

Vällingby Centrum är det sjunde största köpcentrumet i Stockholms län och har sedan tillblivandet 1954 ägts av Stockholms stads kommunala bostadsbolag Svenska Bostäder. I köpet ingår cirka 80 000 kvadratmeter lokalyta fördelat på sex fastigheter.

Rickard Svensson Dahlberg, medgrundare och partner på NREP:

”Vi ser fram emot att vidareutveckla Vällingby Centrum tillsammans med Stockholms stad. Som alltid går vi in i våra projekt med en långsiktig vision om att skapa en hållbar plats där människor vill både vara och verka”, säger Rickard Svensson Dahlberg.

Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande i Svenska Bostäder:

”Stockholms stad ska inte äga och driva kommersiella centrum. Den här försäljningen innebär att Svenska Bostäder istället kan fokusera på att bygga och förvalta hyresrätter. Vi får möjlighet att skapa långsiktiga och trygga boenden för stockholmarna samtidigt som Vällingby Centrum fortsätter att utvecklas som en handels- och mötesplats, med fokus på närhet och social hållbarhet”, säger Dennis Wedin (M).

#affär #förvaltning #nrep #svenska bostäder
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0