Företag & Affärer
1 min lästid

Klövern i miljardaffär med Broskeppet

30:e maj 2022, 08:28
Klövern i miljardaffär med Broskeppet
Fastigheten på Värmdö är under uppförande. Bild: Klövern
Redaktionen Redaktionen
Like 0

I Solna rör det sig om 321 lägenheter i fastigheten Rovan 2 medan Vämdöförvärvet består av156 lägenheter i fastigheten Brunn 1:852. Affären genomförs som en apportemission, enligt ett pressmeddelande från Klövern.

– Med denna affär välkomnar vi Broskeppet som nya ägare i Klövern. Samtidigt får vi in ett mycket intressant bestånd av hyresbostäder i attraktiva lägen i Stockholmsregionen, säger Klöverns vd Patrik Mellgren.

Lägenheterna har en total boarea på cirka 19 900 kvadratmeter och ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1 200 miljoner kronor. När bostäderna är färdigställda uppgår det förväntade driftnettot till cirka 37 miljoner kronor om året.

– Det är med stor glädje som vi genom affären blir delägare i Klövern. Bolaget har potential att bli ett av Sveriges största bostadsbolag. Klöverns attraktiva och vällokaliserade byggrätter i kombination med dess stabila struktur lägger grunden för en mycket intressant framtid, säger Sebastian Hesselroth, medgrundare och vd på Broskeppet Bostad.

#fastighetsförvärv #klövern #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0