Bostad
2 min lästid

Nytt projekt för Serneke i Kungälv

28:e januari 2016, 09:03
Nytt projekt för Serneke i Kungälv
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Som Branschaktuellt tidigare rapporterat så fick Serneke i December 2015 i uppdrag av Förbo att upprätta 60 hyresrätter i Kungälv. Nu har Serneke fått ytterligare uppdrag i samma område, denna gång på uppdrag av Riksbyggen. 

Serneke ska bygga 81 lägenheter och två lokaler på uppdrag av Riksbyggen. Lägenheterna i Brf Vildvinet inryms i tre fristående flerbostadshus i fem till sex plan som omsluter en grön innergård gemensam för hela bostadsrättsföreningen. Huskropparna har gemensam källare och garage under gården.

– Det är oerhört stimulerande att få uppföra ett till projekt i detta expansiva område i Kungälv. Det är en bra möjlighet för Serneke att visa Riksbyggen hur detta kvarter kan uppföras på ett sätt där det goda samarbetet genererar ett gott slutresultat, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Husen byggs energieffektivt och lägenheterna varierar i storlek från ett till fem rum och kök.

Projektet är värt cirka 145 miljoner kronor och är en villkorad beställning som förutsätter att försäljningen av lägenheter går enligt Riksbyggens krav för ett igångsättningsmedgivande. I denna entreprenad finns också en option på ett fortsatt samarbete i nästa kvarter i samma område. Planerad byggstart för Brf Vildvinet är efter sommaren 2016 och inflyttning 2018.

#bostad #bostadsbyggande #byggnationer #riksbyggen #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0