Fastighet
2 min lästid

Nytt designhotell i Hagastaden

6:e april 2016, 12:11
Nytt designhotell i Hagastaden
Hagastaden sett från Norrtull med Wenner-Gren Center i förgrunden. Bildkälla: Stockholms Kooperativa Bostadsförening
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

242 rum, restauranger, konferensanläggning och kanske ett bageri när Kungsleden och Nobis skapar en ny destination och mötesplats i den framväxande Hagastaden.

Ett nytt designhotell som kommer bidra till att ett helt kvarter byter karaktär.

– Hotellet blir en oas i den nya stadsdelen för både hotellgäster, grannar, besökare och turister, säger Louise Landberg, projektledare på Forsen.

Fastighetsägaren Kungsleden har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis om ett nytt designhotell i fastigheten Blästern på Gävlegatan i Stockholm. Fastigheten omfattar idag 15 000 kvadratmeter kontor och garage, som ska byggas om till hotell med 242 rum och på sikt även moderna kontor. Forsen har fått uppdraget att leda hela ombyggnaden.

– Vi svarar för projektering, projektledning och produktionsledning. Och vi gör det som delad entreprenad (CM). På så vis kan vi optimera produktionstidplanen och få full kontroll på kostnaderna, säger Louise Landberg.

Fastigheten ritades på 1930-talet av arkitekten Sigurd Lewerentz och har bland annat varit kontor och magasin åt svenska Philips.

– Det är två arkitektoniskt värdefulla byggnader, som nu ska omvandlas men fortfarande behålla sin karaktär. Det finns flera utmaningar i detta – bland annat de låga våningshöjderna, placeringen mitt i ett citykvarter och bevarandet av innergården. Ambitionen är att väva ihop de publika ytorna med den gröna innergården. Hela kvarteret kommer att bli en oas i Stockholms mest expansiva område.

Hotellet förväntas kunna öppna hösten 2018.

#byggnationer #forsen #forsen projekt #hotell
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0