Fastighet
1 min lästid

Magnolia köper av SigtunaHem

22:a april 2015, 10:34
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Magnolia Bostad har tecknat avtal med SigtunaHem om förvärv av två fastigheter i Märsta, Sigtuna kommun. Affären omfattar dels 42 bostadsrätter under uppförande i anslutning till Valsta centrum och dels mark vid Märsta pendeltågsstation, där Magnolia Bostad planerar att uppföra 180 lägenheter.

Sigtuna kommun och SigtunaHem har sedan 2011 arbetat med att utveckla och förnya Valsta Centrum. Vid centret produceras för närvarande totalt 210 lägenheter och ett antal affärslokaler, med planerad inflyttning fram till halvårsskiftet 2016.

Magnolia Bostad förvärvar en del av fastigheten Valsta 3:29, som är en del av detta projekt. Byggnaden består av 42 lägenheter med en sammanlagd boarea om cirka 2 000 kvm. Byggnation pågår och planeras vara slutförd under september 2015. Magnolia Bostad avser att avyttra lägenheterna som bostadsrätter.

Dessutom förvärvar Magnolia Bostad SigtunaHems andel i fastigheterna Norrbacka 1:32 – 1:36, cirka 500 meter från Märsta pendeltågsstation. På området, som i dag består av parkeringsplatser, kommer Magnolia Bostad att inleda en detaljplaneprocess i syfte att utveckla moderna, yteffektiva och attraktiva bostäder. Magnolia Bostads andel av fastigheterna uppskattas komma att omfatta 180 lägenheter.

#fastighetsförvärv #magnolia bostad #sigtunahem
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0