Fastighet
2 min lästid

Campushem får betala skadestånd

19:e mars 2015, 14:34
Campushem får betala skadestånd
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Hyresgästföreningen och Campushem i Växjö har haft några rejäla duster. Campushem har tagit ut för höga hyror av studenterna, utan att ens genomföra en förhandling med Hyresgästföreningen. Det är man skyldig till enligt förhandlingsordningen.

I november förra året beslutade hovrätten att Campushem brutit mot lagstiftningen och därför skulle betala tillbaka över 200 000 kronor i felaktig hyra till berörda studenter. I förra veckan beslutade även hyresnämnden att Campushem inte följt förhandlingsordningen och därför säger hyresnämnden att bolaget måste betala 61 500 kr i skadestånd till Hyresgästföreningen region Sydost.

Detta är ett av de största skadestånd i Sverige som ett bostadsbolag tvingats betala till Hyresgästföreningen, för brott mot förhandlingsordningen.

– Det är en seger för hyresgästerna! Vi tydliggjorde att det finns en lagstadgad förhandlingsordning och en sådan måste följas. Vi är till för att företräda hyresgästerna och då måste vi åberopa vår rätt till förhandlingsordning så att vi kan utföra vårt uppdrag, säger Lida Zezovska, Hyresgästföreningens förhandlare.

Hela ärendet är nu avslutat och Hyresgästföreningen ska i fortsättningen förhandla med Campushem om hyresnivån för deras studenter.

– Nu ser vi ett slut på hela ärendet och är överens med Campushem om att ta nya tag i våra fortsatta förhandlingar, säger Lida.

Privatägda Campushem äger 110 lägenheter på Stallvägen, Campusområdet, i Växjö.

#bostadsbolag #campushem #växjö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0