Fastighet
2 min lästid

Tengbom expanderar i Glashuset vid Slussen

9:e december 2014, 14:08
Tengbom expanderar i Glashuset vid Slussen
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Atrium Ljungberg har tecknat ett nytt långt kontrakt med Tengbom – ett av Nordens ledande arkitektkontor -som med detta samlar hela sin Stockholmsverksamhet i Glashuset vid Slussen.

Arkitektkontoret Tengbom flyttar till nya lokaler i Glashuset vid Slussen, som ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg. Tengbom är redan idag hyresgäster i Glashuset och flyttar nu upp några våningar till de två översta våningsplanen. Med detta utökas Tengboms kontorsyta med 3 700 kvm till totalt 5 400 kvm. Kontraktet är på sju år och flytten är planerad till första kvartalet 2016.

– Det känns både roligt och viktigt för oss som ledande arkitektkontor att samla vår Stockholmsverksamhet och vårt huvudkontor i en av Stockholms finaste lokaler. Vi är inne i en expansiv fas och med det nya kontoret har vi rätt förutsättningar för att fortsätta växa och utveckla våra medarbetare och kunder, säger Tengboms vd Bo Ringdahl .

Glashuset vid Slussen är en av Stockholms mest karaktäristiska byggnader och erbjuder stora, flexibla ytor för hyresgäster med moderna behov och arbetssätt. Tengbom övertar spelutvecklaren Dice lokaler, som har valt att lämna Glashuset för större lokaler i Fatburen på Södermalm. Det finns ett stort intresse för fastigheten som är fullt uthyrd.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Tengbom en långsiktig lösning på deras lokalbehov i attraktiva Glashuset och ser fram emot ett fortsatt långt och gott samarbete. Vi är måna om att bygga långsiktiga relationer med våra kunder så det är positivt att Tengbom väljer att utöka vårt samarbete över en längre tid, säger Jonas Törnell, affärsområdeschef på Atrium Ljungberg .

#atrium ljungberg #fastighet #glashuset slussen #tengbom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0