Fastighet
2 min lästid

Fastighetsbolag lockar investerare med lögner

19:e januari 2021, 16:10
Fastighetsbolag lockar investerare med lögner
(Genrebild). Foto: Pixabay
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Just nu säljs aktier till ett värde av 600 miljoner i fastighetsbolaget Auragen Realty. Men bolaget äger inte alla fastigheter som de påstår sig göra, skriver HD Sydsvenskan.

Fastighetsbolaget Auragen Realty gick i november med ut med ett erbjudande om att köpa aktier. Totalt siktar bolaget på att dra in 600 miljoner kronor i en nyemission

Enligt prospektet äger Auragen Realty fastigheter i Malmö, Helsingborg, Falköping och Kristinehamn. Men uppgifterna stämmer inte, enligt tidningen.

Handelsfastigheten Katrinelund i Malmö, där Willys är hyresgäst, ägs i själva verket av ett annat fastighetsbolag. På samma sätt flaggar bolaget för en rad andra fastigheter som det tidigare bolaget Koggbron ägt men som man numera inte har någon relation till alls.

I samband med att bolaget bytte namn från Koggbron till Auragen Realty i december fick bolaget nya ägare, ett utländskt bolag som drivs av en Stockholmsbaserad finansman.

Koggbron ägdes tidigare av två Helsingborgsbaserade affärsmän, Thomas Melin och Johan Tungard. Båda står kvar som styrelsemedlemmar i Auragen Realty men hävdar att det är fel och att de inte har något med Auragen Realty att göra.

”De tillgångar som funnits i Koggbron fastigheter är avyttrade. Så där finns inte kvar något”, säger Thomas Melin till HD Sydsvenskan och fortsätter:

”De har tydligen hämtat uppgifter från vår gamla hemsida från Koggbron fastigheter. Vi har varit på den nya ägaren om att plocka bort uppgifterna”, säger Thomas Melin.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0