Fastighet
1 min lästid

Krona utser ny vd

11:e juli 2024, 14:00
Krona utser ny vd
Genrebild: Pixabay.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Johan Åskogh kommer att ersätta Sven Hegstad som i samförstånd med styrelsen valt att lämna sin position som verkställande direktör i Krona.

Branschaktuellt har sökt Johan Åskogh för en kommentar.

Samtidigt kommer en uppdatering gällande förvärv av fastighetsägande bolag. Det gäller det villkorade avtalet om förvärv av samtliga aktier i JS Utveckling AB,som genom dotterbolag är lagfaren ägare till fastigheterna Södertälje Lastaren 2, 6 och 7.

Förvärvet är villkorat av att Krona på tillträdesdagen kan överta eller refinansiera de fastighetsägande bolagens sammanlagda bankskuld om runt 36,1 miljoner kronor.

Krona har nu fått godkännande att ta över bankskulden och som betalning ska styrelsen i Krona emittera nya aktier med stöd av emissionsbemyndigande. Men det av årsstämman i bolagets beslutade emissionsbemyndigandet har klandrats av två av bolagets aktieägare, vilket innebär att emissionsbemyndigandet i nuläget inte kan nyttjas av bolagets styrelse.

Krona har kallat till extra årsstämma för att fatta beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission i syfte att kunna tillträda förvärvet i slutet av augusti 2024.

#karriär #krona
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0