Fastighet
2 min lästid

K2A frigör 660 miljoner

10:e juli 2024, 06:23
K2A frigör 660 miljoner
Johan Knaust, K2A. Bildkälla: Sweden Green Building Council.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Slättö förvärvar 40 procent av det nyskapade JV-bolaget medan K2A behåller 60 procent. Affären frigör likvida medel om 660 miljoner kronor för K2A, före transaktionskostnader.

Affären genomförs i bolagiserad form med ett underliggande fastighetsvärde om 3 121 miljoner kronor, vilket motsvarar 100 procent av fastigheternas bokförda värde. Det är alla K2As studentbostäder utanför Stockholm som överlåts vilket innebär cirka 72 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Det totala hyresvärdet är 188 miljoner kronor.

– Jag är glad över en lyckad affär som gynnar båda parter. Genom att frigöra likviditet och därigenom lösa stora delar av de obligationer som vi har utestående stärker vi våra nyckeltal och det löpande kassaflödet framåt. Jag ser fram emot ett gott samarbete med Slättö, som blir en stark partner i det nyskapade bolaget, säger Johan Knaust, vd på K2A.

K2A kommer, på uppdrag av JV-bolaget, att fortsatt förvalta studentbostäderna.

– Vi ser stort värde i att förvärva en ändamålsbyggd, högkvalitativ studentbostadsportfölj som sällan finns tillgänglig på den svenska marknaden. Studenter som läser studiemedelsberättigade utbildningar har dessutom en förutsägbar ekonomisk situation, vilket gör detta till en trygg investering med stor potential. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med K2A för att effektivt förvalta och vidareutveckla portföljen, säger Christian Bratt, partner och Head of Residential på Slättö.

Frånträde av aktierna och erhållande av köpeskilling är planerat till 1 oktober 2024.

Colliers har agerat finansiell rådgivare och Advokatfirma Lindahl KB har agerat legal rådgivare till K2A i transaktionen.

#k2a #slättö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0