Fastighet
1 min lästid

Hyr helt hus på Hamngatan

8:e juli 2024, 10:58
Hyr helt hus på Hamngatan
Foto: Jonas Malmström.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

DNB är en nordisk aktör inom bank, finans och försäkring. Den svenska filialens huvudkontor lämnar Regeringsgatan och flyttar till Hamngatan 15 och fastigheten Styrpinnen 19 och anliggande lokaler i grannfastigheten Styrpinnen 22.

Fastigheten ligger vid Norrmalmstorg och Kungsträdgården och uppfördes 1881. Platsen har fungerat som stadens finanscentrum sedan förra sekelskiftet och många bank- och finansverksamheter har än idag säte i kvarteren.

– Att vi befinner oss i hjärtat av Stockholms finanscenter gör förstås att etableringen känns som en perfekt matchning. Vi är stolta över att tillsammans med DNB få bidra till att förverkliga deras ambitioner att skapa ett kontor som blir en dynamisk arena för bankens medarbetare och kunder, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter.

De nya lokalerna ska stärka varumärket genom att skapa välkomnande och representativa ytor för kunder och besökare och en attraktiv arbetsmiljö för bolagets cirka 500 medarbetare. Nu skapas stora ytor för event, föreläsningar och större sammankomster. I arbetet med utvecklingen av lokalerna kommer Humlegårdens cirkulära principer för minskad klimatpåverkan att implementeras.

– Att hitta ett nytt kontor som vi verkligen kan göra till vårt genom att skapa flexibla, kreativa lösningar och en inspirerande arbetsmiljö har varit i fokus, säger Elisabeth Beskow, vd på DNB Sverige.

#dnb #humlegården
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0