Fastighet
1 min lästid

Hon blir chef på Sveafastigheter

5:e juli 2024, 10:39
Hon blir chef på Sveafastigheter
Jennie Argerich. Bildkälla: Sveafastigheter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Jennie Argerich kommer närmast från Stockholm stad, där hon varit strateg på Stadsledningskontoret inom social hållbarhet och mänskliga rättigheter.

– Med Jennie Argerich stärker vi upp vårt engagemang inom social hållbarhet ytterligare. Vi kommer fortsatt systematiskt analysera, mäta och följa upp effekten av det vi gör inom socialt värdeskapande. Det gör att vi som ett av Sveriges största bostadsbolag kan bidra till att våra bostadsområden utvecklas i en positiv riktning där människor trivs och känner sig trygga samtidigt som vi skapar hem för fler, säger Erik Hävermark, vd, Sveafastigheter.

Jennie Argerich kommer fortsätta Sveafastigheters arbete med att i tidiga skeden inom nyproduktion göra sociala värdeskapande analyser. Hon ska också arbeta med att sätta strukturer för arbete med socialt värdeskapande i Sveafastigheters befintliga bestånd.

– För mig, som har lång erfarenhet av arbete med social hållbarhet inom offentlig sektor, ska det bli väldigt spännande att få vara chef för dessa frågor och bidra till bolagets mål om hem för fler och att säkerställa att bostadsbyggandet genererar olika typer av sociala värden. Jag har följt Sveafastigheters arbete med socialt värdeskapande under en längre tid och ser fram emot att utveckla det arbetet, säger Jennie Argerich.

#karriär #sveafastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0