Fastighet
2 min lästid

Stor uthyrning i Slakthusområdet

5:e juli 2024, 10:18
Stor uthyrning i Slakthusområdet
Visionsbild: Hus 43 Gamla & Nya Magasinet. Bildkälla: Atrium Ljungberg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

De nybyggda lokalerna kommer utöver det nya huvudkontoret även rymma Restaurangakademien. Inflyttning sker 2027 då den nya byggnaden står klar.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till nybyggda lokaler i Slakthusområdet. Området har en stark historisk koppling till mat och gastronomi – en tydlig identitet som nu utvecklas i en ny, modern tappning, säger Jonas Köhler, vd Menigo.

Menigo samarbetar med ett flertal aktörer som Årets kock och Bocuse d’Or. Bocuse d’Or ägs av Restaurangakademien och har idag ett övningskök i Slakthusområdet som kommer flytta in i den nya byggnaden.

– Jag är väldigt glad över att vi får vara med och möjliggöra Menigos och Restaurangakademiens framtid i Slakthusområdet. Vi får med detta en verksamhet som ytterligare stärker stadslivet och områdets inriktning mot mat och dryck. Med fler arbetsplatser kommer Slakthusområdet bli en ännu mer levande stadsdel även dagtid, något som kompletterar den restaurang- och kulturdestination som nu växer fram här, säger Petter Klingofström, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Visionsbild: Hus 43 Gamla & Nya Magasinet. Bildkälla: Atrium Ljungberg.

Hus 43 Gamla & Nya Magasinet ska först byggas om och till. Den gamla magasinsbyggnaden från 1930-talet ska öppnas upp med glasade gavlar. Delar av det ursprungliga husets fasad och tak ska demonteras och en ny byggnad uppföras.

Fastigheten har en total uthyrbar area om cirka 8 500 kvadratmeter LOA, med ett årligt hyresvärde om drygt 40 miljoner kronor exklusive tillägg. Den totala investeringen för om- och tillbyggnationen av fastigheten uppgår till 700 miljoner kronor inklusive markförvärv.

Savills har på Menigos uppdrag varit rådgivare i uthyrningsprocessen.

#atrium ljungberg #slakthusområdet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0