Fastighet
2 min lästid

Diös hyr ut projektkontor

16:e juni 2024, 07:00
Diös hyr ut projektkontor
Bildkälla: Diös.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Etableringen sker i form av ett projektkontor för byggnationen av ett dubbelspår mellan Sundsvall och Dingersjö.

Trafikverket bygger dubbelspåret för att öka kapaciteten på Ostkustbanan. Sträckan omfattar 12,5 kilometer där utbyggnaden sker i två etapper och inleds med etappen mellan Sundsvalls Centralstation och Kubikenborg. Dubbelspåret mellan Sundsvall och Dingersjö kan ses som en delinvestering i ett framtida dubbelspår mellan Sundsvall och Gävle.

– Ostkustbanan är en strategiskt viktig länk för såväl persontåg som godståg och utbyggnaden av dubbelspår kommer ge utrymme för ökad trafik. I valet av projektkontor var det viktigt för oss med ytor som främjar vårt arbetssätt, med plats för samverkan och interaktion i ett aktivitetsbaserat kontor. Det har vi hittat på Nya Hamngatan, säger Ulrika Sundgren, projektchef, Trafikverket.

– På Nya Hamngatan får Trafikverket ett ljus och modernt kontor i ett läge som inte bara är väldigt fint, utan också strategiskt ur flera perspektiv. Sundsvall Centralstation ligger ett stenkast bort och tillgängligheten till myndighetens övriga avdelningar är god. Kontoret är beläget i en miljöcertifierad fastighet med goda tekniska faciliteter och har i sitt befintliga skick modern standard, vilket ger Trafikverkets medarbetare en god och hållbar arbetsmiljö, säger Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall.

Att parterna kallar det sexåriga hyresavtalet grönt beror på att de tillsammans ska planera ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

Inflyttning beräknas ske i juni.

#diös #sundsvall #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0