Fastighet
2 min lästid

Säljer i fastigheter för 1,3 miljarder

11:e juni 2024, 06:12
Säljer i fastigheter för 1,3 miljarder
Michael Moschewitz. Bildkälla: Genova.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Genova förvärvade fastigheterna Journalisten 1 och Handelsmannen 1 år 2016 för 40 miljoner kronor. Företaget har därefter utvecklat ett vård- och omsorgsboende, en förskola, två garage och 408 hyresbostäder med investeringsstöd, varav 246 är under byggnation.

Fastigheterna är mijöcertifierade och har ett totalt hyresvärde om cirka 61 miljoner kronor. Genova behåller det operativa ansvaret för fastigheterna och bolagen via ett förvaltningsavtal.

Journalisten 1

Journalisten 1 färdigställdes 2023 och är fullt uthyrd med en uthyrbar yta om cirka 16 000 kvadratmeter. Fastigheten utgörs av 162 hyresbostäder med investeringsstöd, ett vård- och omsorgsboende med 80 bostäder, en förskola med kapacitet för 125 platser och ett garage. Tillträdet för Journalisten 1 planeras till juni.

Handelsmannen 1

Handelsmannen 1 kommer färdigställas under slutet av 2024 och kommer utgöras av 246 hyresbostäder med investeringsstöd och en uthyrningsbar yta om cirka 12 800 kvadratmeter och ett garage. Tillträdet för Handelsmannen 1 bedöms ske under första kvartalet 2025.

– Vi har utvecklat dessa tidigare industrifastigheter till nya levande bostadskvarter i centrala Norrtälje. Nu tar vi nästa steg genom att delavyttra projektet och samtidigt inleda ett strategiskt samarbete med Nrep för den fortsatta utvecklingen av fastigheterna. Affären stärker Genovas balansräkning och likviditet samt möjliggör för framtida investeringar, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

– Vi är glada att starta det här samarbetet med Genova som utvecklat attraktiva och hållbara fastigheter med bostäder till rimlig hyra samt ett modernt vård- och omsorgsboende kombinerat med en förskola. Det är helt enligt vår strategi att arbeta tillsammans med långsiktiga samarbetspartners inom bostäder och samhällsfastigheter i en fin tillväxtkommun, kommenterar Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

#genova property group #norrtälje #nrep
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0