Fastighet
2 min lästid

Ny vd och chef driver Skavsta

4:e juni 2024, 06:41
Ny vd och chef driver Skavsta
Brett Weihart och Daniel Christensen. Bildkälla: Arlandastad Group.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I samarbete ska de optimera Skavstas utveckling då flygplatsdriften och fastighetsutvecklingen är tätt kopplade och bidrar till varandras utveckling.

Brett Weihart har över 20 års erfarenhet av ledarskap och kommersiell utveckling inom svenska som internationella flygplatser. Han har bland annat startat upp Scandinavian Mountains Airport. Idag är han vd för Regional Airport Partners.

– Vi befinner oss i ett utvecklingsläge där vi ser att Bretts långa erfarenhet och expertis kring etablering och drift av flygplats kommer ha stark påverkan på Stockholm Skavsta Airports utveckling. Bretts breda nätverk och kunskap om nationell och internationell linjeutveckling är precis vad flygplatsen och Skavsta i stort behöver, säger Kjell-Åke Westin, styrelseordförande Stockholm Skavsta Airport.

– Stockholm Skavsta Airport är en unik utmaning med enorm potential. Med ett dynamiskt och framåtriktat ägarbolag i ryggen och en fullserviceflygplats med kunniga kollegor var det här helt enkelt för spännande för att säga nej till, säger Brett Weihart, blivande vd för Stockholm Skavsta Airport.

Daniel Christensen har över 20 års erfarenhet från olika ledarroller och kommer senast från en tjänst som vd för Qarlbo Property och 3E Entertainment.

– Det händer mycket i Skavsta. Vi sätter de stora penseldragen för en hållbar utveckling av vårt markinnehav och Daniels breda palett av kunskapar inom bland annat ledarskap och stadsutveckling passar perfekt in i det läge vi befinner oss i, säger Erik Nyberg, chef för fastighetsförädling Arlandastad Group.

– Skavsta är en plats utöver det vanliga. Potentialen ligger i en kombination av den stora utvecklingsbara marken, att Skavsta är en knutpunkt där flera transportslag inklusive flyget möts och inte minst att kommunen, som också är delägare, pekat ut området som ett prioriterat utvecklingsområde, säger Daniel Christensen, blivande Chef Fastighetsförädling Explore Skavsta.

Brett Weihart och Daniel Christensen tillträder sina tjänster i augusti.

Explore Skavsta är en del av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Group som 2022 förvärvade 4,84 miljoner kvadratmeter mark i Skavsta, vilket inkluderar Stockholm Skavsta Airport. Källa: Arlandastad Group.

#arlandastad group #skavsta
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0