Fastighet
2 min lästid

Catena förvärvar för 2,4 miljarder

31:a maj 2024, 11:14
Catena förvärvar för 2,4 miljarder
Bildkälla: Catena.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Hyresgäst i de nybyggda logistikanläggningarna är dotterbolag inom den internationella DSV-koncernen som erbjuder transport- och logistiklösningar. Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 2,4 miljarder kronor. I samband med transaktionen tecknar DSV ett 11-årigt hyresavtal.

Den aktuella fastigheten Örja 1:22 ligger intill E6/E20 i Landskrona kommun. Tomtytan omfattar cirka 274 000 kvadratmeter och den uthyrningsbara ytan drygt 180 000 kvadratmeter fördelade på två nyligen uppförda byggnader.

Fastigheten kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent, på taken finns större solcellsanläggningar som hyresgästen har installerat. Ambitionen är att försörja anläggningarna med förnybar energi och möjliggöra laddning av elfordon – överskottet överförs till det lokala elnätet. De aktuella lagerytorna omfattar såväl automatiserade lösningar som kyllagerdelar.

– Vi växer och nu tillförs inte bara en ansenlig mängd toppmoderna och väl genomtänkta logistikytor till vår fastighetsportfölj, vi fördjupar också vår relation med DSV som blir en av Catenas största hyresgäster, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena.

– För oss känns det tryggt med Catena som hyresvärd, deras historik och kunskap inom logistik och fastigheter är imponerande och de har precis som vi höga ambitioner inom hållbarhetsområdet, säger Brian Winther Almind, Executive Vice President på DSV.

– Catena är en långsiktig partner som arbetar nära våra kunder – genom aktiv förvaltning och vår kompetens är förutsättningarna de bästa för att vidareutveckla både fastigheten och vårt samarbete med DSV, säger Fredrik Renå, Regionchef Syd på Catena.

Det estimerade driftsöverskottet uppgår till cirka 147 miljoner kronor. Det svenska huvudkontoret för DSV på grannfastigheten ingår inte.

#catena #landskrona
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0