Fastighet
1 min lästid

Planerar bostäder i Tyresö

31:a maj 2024, 09:09
Planerar bostäder i Tyresö
Bildkälla: ÅWL Arkitekter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Fastigheterna används idag främst för verkstadsändamål. Storsala har ambitionen att delta i omvandlingen av området genom bostadsutveckling. Tidigare ägare av fastigheterna har ansökt om planbesked för ny detaljplan för att möjliggöra bostäder.

Volymuppskattningar visar att byggrättsvolymen skulle kunna uppgå till sammanlagt 27 000 kvadratmeter BTA på de båda fastigheterna. Det innebär att Storsala skulle kunna bygga mellan 300 och 400 bostäder på platsen. Detta blir i så fall Storsalas hittills största projekt och det första i Tyresö.

– Vi fortsätter att växa med projekt i attraktiva storstadsnära lägen. Dessa fastigheter ligger centralt i Tyresö, och det pågår redan mycket utveckling på platsen. Fördelarna med området är uppenbara: närheten till Tyresö centrum, en idrottsplats med en helt ny ishall och attraktiva grönområden runt knuten. Vi ser fram emot en långsiktig och givande dialog med Tyresö kommun och andra aktörer för att bidra till en fortsatt positiv utveckling av platsen, säger Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

– Vi är glada att fastigheterna förvärvas av en långsiktig bostadsutvecklare som på ett ansvarsfullt sätt kan ta planerna för platsen vidare, säger Jakob Petterson, vd, Coeli Real Estate.

#storsala #tyresö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0