Fastighet
2 min lästid

Startar nytt fastighetsbolag

31:a maj 2024, 08:39
Startar nytt fastighetsbolag
P-G Persson. Bildkälla: Platzer.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

De fem ägarna tillför bolaget cirka 500 miljoner kronor vardera i kapital. Ambitionen är att Safjället Fastigheter ska betraktas som det lokala fastighetsbolaget på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborg och Mölndal.

P-G Persson var fram till augusti 2023 vd för Platzer Fastigheter Holding. Han har därefter haft flera styrelseuppdrag.

– Min tanke har hela tiden varit att även arbeta operativt inom fastighetsbranschen på hemmaplan, och jag har därför kontinuerligt tackat nej till styrelseuppdrag i bolag med fastigheter i Göteborg. Jag har under hela mitt yrkesliv arbetat med tillväxtföretag, så att få starta upp ett fastighetsbolag tillsammans med starka medgrundare med tillväxt i fokus, samt att vara delaktig som ägare genom Anliem, känns som ett drömläge för mig, säger P-G Persson, vd och ägare i Safjället Fastigheter.

– Att vara med och starta Safjället Fastigheter tillsammans med en solid ägarkonstellation och P-G som vd känns helt rätt för oss. Vi har haft många samarbeten med P-G genom åren i olika roller och har alltid uppskattat samarbetet, säger Lennart Persson, delägare i Bygg Göta.

Backahill har tidigare varit delägare i Platzer Fastigheter Holding.

– Vi är glada över att göra detta tillsammans med starka partners och med P-G Persson vid rodret. Vi har tidigare arbetat med P-G när han var anställd som vd för Platzer Fastigheter Holding AB och har stor tilltro till honom och hans erfarenhet av fastighetsbranschen, säger Lennart Mauritzson, vd och koncernchef för Backahill.

– Vi på Bevaclean har många spännande affärer tillsammans med Backahill, och när vi fick höra om Safjället från dem tyckte vi att kombinationen av att bygga ett starkt fastighetsbolag i Göteborg, Backahills engagemang som ägare, samt vds tidigare track record, var något vi verkligen ville investera i, säger Torbjörn Bengtsson, vd och ägare av Bevaclean.

Lesley Invest har varit ägare i Platzer Fastigheter Holding sedan 2011 och haft kontinuerlig kontakt med P-G Persson. De har också träffat grundaren av Backahill under flera år.

– När P-G kom till oss med idén att starta ett nytt fastighetsbolag i Göteborg och Mölndal, och när vi fick veta vilka övriga ägare som var involverade, såg vi det som en spännande möjlighet att investera, säger Bo Wallblom, ägare av Lesley Invest.

#bygg göta #göteborg #safjället
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0