Fastighet
1 min lästid

K2A säljer i Lund

30:e maj 2024, 06:00
K2A säljer i Lund
Bildkälla: Lansa Fastigheter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Fastigheten är ett egenutvecklat projekt med 98 hyresbostäder och en lokal. Den färdigställdes 2023 av K2As dotterbolag K2A Trähus. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 3 489 kvadratmeter BOA och 92 kvadratmeter LOA. Den är miljöcertifierad med märkningen Svanen.

– Det är glädjande att vi kan fortsätta expandera på en av våra prioriterade marknader. Öresund är en attraktiv region där vi finns etablerade på ett flertal orter som långsiktig aktör. Fastigheten passar väl in vår strategi då den uppfyller krav på hög kvalitet och hållbarhet, bland annat genom trästomme samt solceller och batterilagring, säger Erik Johansson, CFO på Lansa.

Lansa Fastigheter förvärvar, förvaltar och utvecklar hyresfastigheter med hållbarhet i centrum. Lansa finns på 15 orter runt om i landet och ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen.

– Försäljningen är ytterligare ett led i vårt arbete med att frigöra likviditet och stärka vår balansräkning. Vi ser en stor efterfrågan på transaktionsmarknaden när det gäller bostäder i attraktiva lägen med höga miljökrav och hög standard. Vi planerar att genomföra fler transaktioner i närtid, säger Johan Knaust, vd K2A.

Lansa tillträder fastigheten den 10 juni.

#k2a #lansa fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0