Fastighet
1 min lästid

Förvärvar för att förena östra och västra Nacka

16:e maj 2024, 08:30
Förvärvar för att förena östra och västra Nacka
Bildkälla: RO Properties.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Fastigheterna omfattas av startpromemoria för stadsbyggnadsprojektet Birkaområdet, som syftar till att skapa en tätare och mångfacetterad stadsmiljö på västra Sicklaön.

Birkaområdet är beläget vid den kommande tunnelbanestationen Järla och ligger mellan två utvecklingsområden – Järlahöjden i öster och Sickla i väster.

Genom att skapa ny bebyggelse och förbättra kopplingar för fotgängare, cyklister och bilar vill RO Properties förena östra och västra delarna av centrala Nacka.

– Med detta förvärv fortsätter RO Properties att utveckla projektportföljen med attraktiva byggrätter trots rådande utmaningar på marknaden. Att utveckla en ny stadsdel i Birkaområdet är förenat med hög komplexitet, med hänsyn till faktorer som kulturmiljö, topografi och naturvärden. Samtidigt är det just sådana förutsättningar som möjliggör skapandet av en charmig, hållbar och livfull stadsmiljö där människor vill bo och vistas. Vi ser verkligen fram emot att ta vara på platsens unika potential och skapa en socialt och ekologiskt hållbar stadsdel i Nacka, säger Simon Svensson, vd på RO Properties.

Säljaren har representerats av Born Advokater och köparen har representerats av Skierfe Advokatfirma.

#nacka #ro properties
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0